Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura

Postat de simona72 in Prajituri
13 Oct 2020 | 11155 vizualizari
Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura

Rulada este un desert de efect, simplu si gustos. Eu am folosit fructe congelate, dar, desigur, puteti sa folositi fructe proaspete, de sezon.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • Pentru crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar
  • 1 plic extract de vanilie 
  • 200 gr zmeura congelata
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Ingredientele se folosesc la temperatura camerei. Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se adauga faina si cacaua trecute printr-o sita. Se amesteca cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor. Pregatim tava mare a aragazului cu hartie de copt. Se pune aluatul in tava, se niveleaza cu spatula pe toata suprafata, se da tava la cuptorul incins la 175-180 grade C, pentru 15 minute.

Dupa ce s-a copt foaia de blat pentru rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema. Mixam frisca cu zaharul pana capata consistenta de varfuri moi. Adaugam toata branza mascarpone si mixam pana crema se intareste. Atentie sa nu mixati prea mult si crema sa se taie. La final adaugam extractul de vanilie si 150 gr zmeura.

Peste foaia de blat intindem crema, presaram restul de fructe si rulam usor pana obtinem o rolada. Imbracam rulada in folie de prospetime si dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.

Se topeste ciocolata si se orneaza rulada. Se feliaza cu un cutit si se serveste. Este foarte aspectuoasa si absolut delicioasa.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada Pavlova

Postat de mirela0911

Desert rulada Pavlova

Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza bine pana se obtine o bezea tare si lucioasa. Se tapeteaza...

Citeste continuarea

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

Postat de andaoana

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2020, 22:27
la 13.10.2020, 23:11
Adauga comentariu...
la 14.10.2020, 08:03
Buna tare!
la 14.10.2020, 08:37
Delicioasa!
la 14.10.2020, 10:38
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking