Blatul:
Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl pasezi puțin cu blender-ul de mână, pentru a obține o textură fină.
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și amesteci bine. Apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt.
Din compoziție, torni jumătate în alt vas, pentru a o amesteca împreună cu dovleacul.
Din compoziția pe care ai lăsat-o albă, torni în mai multe boluri mici, în funcție de câte culori vrei să obții (aprox 2 linguri de aluat / culoare). Eu am vrut 5 culori: verde (acesta fiind pudră, trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi), roșu, piersică și orange și maro (cacao).
Pui fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de copt (într-o tavă mare, tava mea are 39x27 cm). Dai la congelator 5 minute.
Scoți tava cu desenele de la rece, torni compoziția albă, cu grijă, apoi dai iar la congelator 5 minute.
În fine, scoți tava de la rece, iar acum torni și compoziția cu dovleac.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!
Odată blatul scos, trebuie rulat repede pe o hârtie de copt nouă, pudrată cu zahăr. Lași la răcit.
Pentru creme:
Topești pe baie de abur cuvertura de ciocolată cu lapte, împreună cu frișca lichidă, pe baie de abur. Procedezi la fel cu cea albă. Verifici din când în când, iar când s-au topit ciocolatele, amesteci bine și le dai la frigider, 10 minute, să se închege. Scoți de la rece și le bați, pe rând, cu mixerul, până capătă consistență cremoasă și fină. În momentul în care începi să o mixezi pe cea albă, poți adăuga, dacă vrei și puțin colorant!
Montare:
Desfaci cu grijă rulada din hârtie, o umpli cu cele două creme întinse alternativ, apoi rulezi la loc.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/rulada-cu-dovleac-si-ciocolata.html