Ingrediente
- 5 oua
- 2 linguri apa
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 2 linguri ulei
- praf de copt (1 plic)
- esenta de rom (optional)
- 1/2 lingurita scortisoara pudra
- praf de sare
- 370 gr dulceata de caise
- Extra:
- zahar pudra
Mod de preparare
Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul.
Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final, punem uleiul si il incorporam si pe el in aluat.
Turnam compozitia in tava deja pregatita, intindem pe toata suprafata si dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 10-15 minute.
Cand este coapta, scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca.
Cu hartia de copt, ridicam aluatul din tava si il punem pe masa (trebuie sa fie inca cald ca sa il putem rula).
Intindem peste el gemul de caise si incepem sa rulam, cu ajutorul hartiei de copt.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|