Ingrediente
- Pandispan:
- 3 oua intregi + 5albusuri
- 4 linguri de amidon
- 2 linguri de faina
- 80 gr nuca amestecata cu biscuiti
- 4 linguri de indulcitor ( se poate pune mai mult sau mai putin dupa gustul vostru sau chiar zahar)
- esenta de vanilie
- coaja de portocala razuita
- un plic praf de copt
- Crema:
- 1/2 borcan de gem de caise
- 200 ml frisca Hulala
- Decor:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 150 ml frisca Hulala
- ornamente ciocolata de lapte rasa( de la LiDL)
Mod de preparare
Separam albusul de galbenusuri.
Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.
Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie, coaja de portocala si praful de copt. Totul se amesteca cu atentie cu miscari largi de jos in sus. Compozitia o punem intr-o tava de aragaz cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 15-20 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt foaia de pandispan o scoatem din cuptor si cat mai este ferbinte o rulam cu tot cu hartia de copt strans si o invelim intr-un servet de bucatarie curat. O lasam sa se racoreasca.
CREMA
Mixam 200ml de frisca lichida vegetala pana obtinem o frisca ferma ce si-a marit volumul.
Desfacem foaia de pandispan, ea fiin foarte putin calduta aproape de temperatura camerei si punem gemul de caise , il intindem pe toata foaia egal, asteptam 5 minute ca foia sa traga putin gemul si revenim cu frisca deasupra pe care o intindem cu ajutorul unei spatule uniform. Incepem a rula foaia de pandispan dar fara hartia de copt pe care o desprindem treptat ruland foaia cu frisca. Rulada se pune intr-o folie alimentara se strange la capete si se da la rece. A doua zi o imbracam intr-o crema facuta din ciocolata si smantana ( inferbantam smantana si o turnam peste ciocolata, lasam 2 minute sa se topeasca si mixam foarte bine.) La final ornam cu ciocolata rasa cu lapte ornament sau cum va place voua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|