Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002 in Prajituri
30 Dec 2019 | 2718 vizualizari
Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

,,Bunatati de Craciun'' Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a consuma din ingredientele pe care imi ramasesese cate un pic din toate. Albusuri de la maioneza, putin biscuite si nuca de la umplerea nucilor, jumatate de tableta de ciocolata si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele sa nu le mai mut dintr-o parte in alta. Asa ca m-am apucat de treaba, am mai adaugat cateva ingrediente printre care si indulcitorul am zis sa mai reduc din calorii si acesta e rezultatul. O rulada aromata si delicioasa! :X

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 3 oua intregi + 5albusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 2 linguri de faina
  • 80 gr nuca amestecata cu biscuiti
  • 4 linguri de indulcitor ( se poate pune mai mult sau mai putin dupa gustul vostru sau chiar zahar)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala razuita
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 200 ml frisca Hulala
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca Hulala
  • ornamente ciocolata de lapte rasa( de la LiDL)

Mod de preparare

Separam albusul de galbenusuri.

Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.

Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie, coaja de portocala si praful de copt. Totul se amesteca cu atentie cu miscari largi de jos in sus. Compozitia o punem intr-o tava de aragaz cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 15-20  minute pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt foaia de pandispan o scoatem din cuptor si cat mai este ferbinte o rulam cu tot cu hartia de copt strans si o invelim intr-un servet de bucatarie curat. O lasam sa se racoreasca.

CREMA

Mixam 200ml de frisca lichida vegetala pana obtinem o frisca ferma ce si-a marit volumul.

Desfacem foaia de pandispan, ea fiin foarte putin calduta aproape de temperatura camerei si punem gemul de caise , il intindem pe toata foaia egal, asteptam 5 minute ca foia sa traga putin gemul si revenim cu frisca deasupra pe care o intindem cu ajutorul unei spatule uniform. Incepem a rula foaia de pandispan dar fara hartia de copt pe care o desprindem treptat ruland foaia cu frisca. Rulada se pune intr-o folie alimentara se strange la capete si se da la rece. A doua zi o imbracam intr-o crema facuta din ciocolata si smantana ( inferbantam smantana si o turnam peste ciocolata, lasam 2 minute sa se topeasca si mixam foarte bine.) La final ornam cu ciocolata rasa cu lapte ornament sau cum va place voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulouri cu scortisoara

Postat de Reli_B

Desert rulouri cu scortisoara

La atelier le-am facut cu scortisoara si nuca de cocos. Mami a venit cu ideea sa facem o portie din ele cu ciocolata si migdale iar cealalta portie cu scortisoara. Aluatul:  Am pus...

Citeste continuarea

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 02:04
la 30.12.2019, 07:04
Foarte bună...!
la 30.12.2019, 07:21
Adauga comentariu...
la 30.12.2019, 10:09
Ce bine arata! Si ce buna e!
la 30.12.2019, 10:10

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking