Desert rulada cu mascarpone si dulceata

Postat de ancutsa in Prajituri
29 Aug 2020 | 4489 vizualizari

Am pregătit o ruladă pufoasă, cu model cu floricele cu cacao, pe care am umplut-o cu mascarpone și dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir. A ieșit pufoasă, delicioasă și cu un parfum delicat. Ne-a plăcut tare mult.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 40 ml apă rece,
  • 50 ml ulei,
  • 110 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 1 linguriță cacao,
  • ½ linguriță coajă de lămâie,
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 linguri dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir
  • În plus:
  • Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat

Mod de preparare

 

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, însă păstreză deoparte 3 linguri din aluat.

Compoziția păstrată deoparte o amesteci cu pudra de cacao.

 Compoziția cu cacao o torni cu un poș, făcând buline, pe care le transformi în floricele cu o scobitoare.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. Blatul trebuie să fie ușor auriu, eu l-am rumenit mai tare, de aceea s-a crăpat ușor pe alocuri, cu toate acestea,  a ieșit pufos și gustos.

 Când blatul de ruladă e gata, îl scoți pe un șervet de bucătărie pe care ai presărat zahăr pudră (ca să nu se lipească), o rulezi și o lași la răcit.

 

După ce ai amestecat crema mascarpone cu dulceața, umpli rulada și o rulezi la loc, cu ajutorul hârtiei de copt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/rulada-cu-mascarpone-si-dulceata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada cu mascarpone si merisoare

Postat de epurasha2bb

Rulada cu mascarpone si merisoare

Se face o clatita mai groasa din:un ou batut, o lingura de smantana,o lingura de faina,2 pliculete de zahar vanilinat,1 fiola esenta de vanilie, 1 lingurita amidon.Apoi se coace in tigaia unsa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2020, 18:01
la 29.08.2020, 18:26
la 30.08.2020, 08:35
Delicioasa!
la 30.08.2020, 12:42
Va multumesc frumos!
la 30.08.2020, 21:05

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking