Ingrediente
Pentru foaia de biscuiti
- 400 g biscuiti petit beure
- 350 ml lapte
- 100 g unt
- 2 linguri cacao
- o lingurita esenta de rom
Pentru foaia de cocos
- 250 g mascarpone
- 150 g nuca de cocos
- 100 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilinat
Mod de preparare
Foaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot.
Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna amestecul peste biscuitii maruntiti, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine.
Se pune pe masa o folie alimentara si se rastoarna aluatul de biscuiti. Se acopera aluatul cu alta folie si se intinde foaia de biscuiti cu ajutorul sucitorului (intre cele 2 folii alimentare), cam de 1 cm grosime.
Foaia de cocos: Zaharul pudra si zaharul vanilinat se mixeaza impreuna cu mascarponele si nuca de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se indeparteaza folia de pe foaia de biscuiti si se pune, din loc in loc, crema de cocos obtinuta. Se intinde uniform pe toata suprafata, cu ajutorul unui cutit.
Eu am facut o foaia mare pe care am impartit-o in doua, dupa ce am pus crema de cocos. Deci mi-au iesit doua rulade.
Se ruleaza usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele, dar fara a presa prea mult.
Se pastreaza la rece, pentru cateva ore, acoperita cu folie alimentara.
Se serveste fara oprire!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|