Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

Postat de MotanLaOale in Prajituri
6 Apr 2016 | 8111 vizualizari
Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

Buna de facut cand se aduna multe albusuri prin congelator.

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 25 g unt

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

Crema: Se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute, pana se obtine o crema consistenta. Se pune in frigider pana se raceste rulada. Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema. Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 4 ore pana se intareste crema.

Glazura: Se topesc toate ingredientele la foc mic amestecand usor. Cand sunt topite se lasa glazura la racit. Eu am avut ciocolata cu alune si a iesit cu bucati de alune maruntite.  

Se scoate rulada din folia alimentara si se pune pe un platou. Se toarna deasupra glazura de la un capat la altul. Se lasa apoi sa se raceasca la frigider. Se taie felii cu un cutit ascutit si se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2016, 16:14
Ce rulada bunacioasa a facut Motanel...asa lenes cum zice el ca este...
la 06.04.2016, 16:15
Delicioasa!!!
la 06.04.2016, 16:27
ce pofta imi este! Am intrat in sevraj cu regimul asta al meu, am nevoie de o rulada din asta sa-mi revin )))
la 06.04.2016, 16:36
Ce bine arata! Vreau si eu o portie!
la 06.04.2016, 16:38
Multumesc

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking