Ingrediente
- Strat de biscuiți:
- 400 gr biscuiți populari
- 100 gr ciocolată cu lapte (sau neagră)
- câteva migdale coapte
- 2 lg cacao neagră
- 1 plic zahăr cu rom
- 200 ml lapte dulce
- Strat cremă de cocos
- 150 gr fulgi nucă de cocos
- 50 ml lapte dulce
- 100 ml lapte condensat (de casă)
- 100 gr unt
- Umplutura zmeură:
- 200 gr zmeură proaspătă
- 4 linguri sos fin zmeură
- Glazură ciocolată:
- 200 gr ciocolată (opțional, cu mentă)
- 150 ml lapte dulce
- 30 gr unt
Mod de preparare
Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să se poată manevra ușor când se rulează. Oricum, la rece, se vor mai inchega datorita untului si a nucii de cocos care se va hidrata in timp.
Ciocolata cu lapte sau neagră se toacă grosier. Se poate si topi, impreuna cu laptele, insa eu am vrut sa simt bucatatele de ciocolata. Biscuiții se macină grosier.
Se poate folosi un robot în care se vor pune biscuiții, migdalele coapte și ciocolata. Se macină grosier, apoi se adaugă cacaua, laptele și se amestecă cu o spatulă. Pe una dintre foile de copt, se întinde compoziția în strat egal și dreptunghiular.
Separat, fulgii de nucă de cocos se amestecă cu laptele dulce și laptele condensat. Untul moale se mixează cu un tel, se adaugă fulgii de cocos. Se omogenizează. Compoziția se întinde în strat egal peste stratul de biscuiți, lăsând o margine în interior de 2-3 cm, pe fiecare latură.
Se așază un cordon de zmeură proaspătă, se toarnă câteva lingurițe cu sos de zmeură.
Se începe rularea de la un capăt, cu mișcări rapide, strângând bine rulada, astfel încât să iasă compactă și rotundă.
Se învelește în hârtia de copt și se dă la rece.
A doua zi, dupa ce a stat la rece, se scoate și se desface.
Ciocolata, un cub de unt și laptele se topesc pe baie de aburi. Se omogenizează și se lasă să se tempereze. Nu turnați fierbinte peste ruladă.
După ce s-a temperat glazura de ciocolată, se îmbracă rulada, se ornează după gust și se pune la rece, până în momentul servirii. Dacă vă surâde ideea, puteți folosi și puțină mentă în compoziția, va da un gust fresh.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|