Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

Postat de privatelaura in Dulciuri
18 Aug 2017 | 6161 vizualizari
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

Mega delicioasa. Si devine mai buna pe zi ce trece :X Un desert pe care il puteti pregati in maxim 20-30 minute. De multa vreme doream sa pregatesc o rulada din biscuiti, iar ocazia aceasta a fost perfecta, chiar daca este in afara concursului. Am plecat de la reteta lui Rocs careia ii multumesc pentru inspiratie: https://www.bucataras.ro/retete/rulada-de-biscuiti-cu-banane-76207.html  

Ingrediente

  • Strat de biscuiți:
  • 400 gr biscuiți populari
  • 100 gr ciocolată cu lapte (sau neagră)
  • câteva migdale coapte
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 plic zahăr cu rom
  • 200 ml lapte dulce
  • Strat cremă de cocos
  • 150 gr fulgi nucă de cocos
  • 50 ml lapte dulce
  • 100 ml lapte condensat (de casă)
  • 100 gr unt
  • Umplutura zmeură:
  • 200 gr zmeură proaspătă
  • 4 linguri sos fin zmeură
  • Glazură ciocolată:
  • 200 gr ciocolată (opțional, cu mentă)
  • 150 ml lapte dulce
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar să se poată manevra ușor când se rulează. Oricum, la rece, se vor mai inchega datorita untului si a nucii de cocos care se va hidrata in timp.
Ciocolata cu lapte sau neagră se toacă grosier. Se poate si topi, impreuna cu laptele, insa eu am vrut sa simt bucatatele de ciocolata. Biscuiții se macină grosier.
Se poate folosi un robot în care se vor pune biscuiții, migdalele coapte și ciocolata. Se macină grosier, apoi se adaugă cacaua, laptele și se amestecă cu o spatulă. Pe una dintre foile de copt, se întinde compoziția în strat egal și dreptunghiular.
Separat, fulgii de nucă de cocos se amestecă cu laptele dulce și laptele condensat. Untul moale se mixează cu un tel, se adaugă fulgii de cocos. Se omogenizează. Compoziția se întinde în strat egal peste stratul de biscuiți, lăsând o margine în interior de 2-3 cm, pe fiecare latură.
Se așază un cordon de zmeură proaspătă, se toarnă câteva lingurițe cu sos de zmeură.
Se începe rularea de la un capăt, cu mișcări rapide, strângând bine rulada, astfel încât să iasă compactă și rotundă.
Se învelește în hârtia de copt și se dă la rece.
A doua zi, dupa ce a stat la rece, se scoate și se desface.
Ciocolata, un cub de unt și laptele se topesc pe baie de aburi. Se omogenizează și se lasă să se tempereze. Nu turnați fierbinte peste ruladă.
După ce s-a temperat glazura de ciocolată, se îmbracă rulada, se ornează după gust și se pune la rece, până în momentul servirii. Dacă vă surâde ideea, puteți folosi și puțină mentă în compoziția, va da un gust fresh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu dovleac (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert placinta cu dovleac (de post)

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade...

Citeste continuarea

Desert cornulete pentru Picnithlon

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete pentru Picnithlon

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca. Intr-un castron incapator am cernut cca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2017, 15:30
la 18.08.2017, 15:31
buna buna
la 18.08.2017, 15:37
Arată tare bine rulada ta!
la 18.08.2017, 16:05
Am venit,Laurici!
la 18.08.2017, 16:14
Multumesc mult, ma bucur ca va place si voua!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking