Desert rulada dulce si amar

Postat de Adele in Prajituri
29 Noi 2017 | 3891 vizualizari
Desert rulada dulce si amar

Este o reteta simpla, dar cu un gust mai particular si anume ciocolata amaruie cu procent de 100% :P

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua.
  • 4 linguri cu faina.
  • 2 linguri cu amidon de porumb.
  • 4 linguri cu zahar.
  • 2 linguri cu ulei.
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita de praf de copt.
  • vanilie.
  • Crema amaruie:
  • 100 ml frisca lichida.
  • 10 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie 100% sau macar 80%
  • migdale .
  • Un borcan dulceata cirese sau visine.
  • Glasura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amara 50%
  • 10 gr unt.

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea blatului, se mixeaza albusurile cu sare, dupa care separat, galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma si isi schimba culoarea. Se adauga faina, amidonul si praful de copt, se amesteca totul bine, aroma de vanilie si la final, se incorporeaza albusurile spuma. Se pregateste o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, se intinde bine compozitia si se da la cuptorul preincalzit 180° C, pentru 10, maxim 15 minute, pana se rumeneste, se scoate din cuptor, se desprinde hartia de copt si se pune blatul pe un prosop curat, se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Pe baie de aburi se topeste ciocolata amara cu untul, separat se mixeaza frisca, cand ciocolata este racita putin, se incorporeaza, se mixeaza totul rapid si se da la rece.

Se intinde blatul, se pune dulceata uniform, un strat generos de crema si migdale coapte si taiate cat mai grosier, se ruleaza bine si se da la rece, dupa care se pregateste glazura, topind ciocolata pe baie de aburi in frisca si spre final, adaugand untul. Pe un suport inalt se asaza rulada rece si deasupra se toarna glazura care trebuie sa aiba nu mai mult de 30 ° , astfel incat sa ramane lucioasa.

Se decoreaza dupa gust si se serveste cu drag, sa aveti pofta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada dulce si amar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brownie cu crema de branza si smochine

Postat de simona72

Brownie cu crema de branza si smochine

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2017, 16:47
la 29.11.2017, 16:54
la 29.11.2017, 17:07
Buna rulada asta si dulce si amara, sa nu se supere gusturile....
la 29.11.2017, 17:34
O, ce ruladă strașnică!
la 29.11.2017, 18:09
Nu prea mă înghesui la ciocolată amăruie, dar arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking