Desert rulada Eclipse

Postat de ancutsa in Prajituri
25 Feb 2018 | 2306 vizualizari
Desert rulada Eclipse

Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei , de aceea i-am spus “eclipse”.

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 ouă,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 1 lingură cacao,
  • Pentru crema cu alune de pădure:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată albă,
  • 2 linguri alune de pădure,
  • Pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • Pentru decor:
  • Puţină ciocolată cu lapte pentru răzuit

Mod de preparare

 

 

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.

Compoziţia obţinută se împarte în două jumătăţi: una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă împreună cu o lingură de cacao.

Se coace mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează la fel cu foaia de cacao.

Se lasă la răcit.

Foaia neagră va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de soare.

 

Se pregătesc cremele.

Se bate toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.

Separat, într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure rumenite şi măcinate şi se amestecă.

 

Pentru asamblare şi decor: pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă. Se acoperă cu crema de alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.

Se dă la frigider până la servire.

 

Timp de coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar depinde de aragazul fiecăruia)

Timp de pregătire: 1h

Porţii: 10

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-eclipse.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Eclipse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi de miere

Postat de gabrielacuisine

Prajitura cu foi de miere

Batem ouale spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Acest amestec se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc. Se ia de pe...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de merisor67

Prajitura cu foi si gem de prune

Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm apoi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2018, 20:56
Oooooo ce frumoasa este si imi inchipui ca foarte gustoasa
la 25.02.2018, 21:00
Ce frumoasa ti-a iesit! Ce bine arata si in sectiune! Bravo!
la 25.02.2018, 21:06
Delicioasă!
la 25.02.2018, 21:06
Ce bine arata!
la 25.02.2018, 21:15
Superba !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking