Ingrediente
- Pentru foaie:
- Nuci măcinate 250 g,
- Zahăr pudră 250 g,
- Ou 1 bucată,
- Pudră de cacao 1 lingură.
- Pentru cremă:
- Gălbenuș de ou fiert 4 bucăți,
- Zahăr pudră 150 g,
- Unt 150 g,
- Zahăr vanilinat 1 plic.
Mod de preparare
Nucile măcinate se amestecă cu zahărul pudră, oul și pudra de cacao până se obține un amestec omogen.
Pentru cremă: gălbenușurile de ou fierte și răcite se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu untul moale, zahărul pudră și zahărul vanilinat, până se obține o cream omogenă.
Pentru ansamblare, aluatulde cacao și nucă se pune pe o foaie de pergament, deasupra altă foiae și se începe presarea, adică rularea aluatului cât să se obțină o foaie subțire și egală. Aici m-au ajutat Zmeișorii ;) Peste foaia de nucă și cacao, se întinde crema din ou fiert și unt, uniform. Apoi se începe rularea, ușor, ușor ;) Rulada obținută se pune la rece pentru minim3 ore sau mai bine până a doua zi.
Se taie în felii subțiri și se savurează cu drag alături de familie! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|