Desert rulada Napoleon

Postat de RODIMUR in Dulciuri
1 Noi 2020 | 7133 vizualizari
Desert rulada Napoleon

Rulada Napoleon, denumită astfel după tortul omonim, m-a tentat s-o fac de cum am auzit despre ea, mai ales că nu mi s-a părut prea laborioasă. Rulada se face cu aluat de foietaj și cum de fiecare dată mi s-a părut foarte bun cel din comerț, n-am ezitat să-l cumpăr și să prepar destul de repede acest desert. În rețeta de la care am plecat, rulada se face numai cu frișcă, dar eu am vrut să-i dau consistență cremei, așa că am adăugat și o cutie mică de mascarpone (250 grame), ceea ce a fost o idee foarte bună. După preparare și degustare, pot afirma că această ruladă este pe cât de simplă, pe atât de  bună, moale și de mare rafinament.

Ingrediente

  • 800 grame de aluat foietaj
  • 250 grame de mascarpone
  • Pentru frișcă:
  • 500 grame de smântână
  • 150 grame de zahăr (pudră)
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru decor:
  • cireșe confiate / ornamente, după plac

Mod de preparare

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural.

Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și se taie fâșii/bastonașe, cu lățimea de 1,5 cm. Se pun bastonașele, spațiate, în tava în care în prealabil s-a întins hârtie de copt. Se dau tăvile la cuptorul preîncălzit, la foc iute, până ce bastonașele cresc și se rumenesc frumos.

Între timp se pregătește crema. Mai întâi se face frișca, mixând smântâna cu zahăr (pudră) și zahăr vanilinat, până ce devine bine legată. 

Se mixează puțin mascarponele și se adaugă 2-3 linguri încărcate de smântână. Se omogenizează și apoi compoziția rezultată se adaugă în restul de frișcă. Se mai mixează, pentru omogenizare încă 1-2 minute și apoi se dă la rece, până ce sunt gata (și răcite complet) bastonașele din aluat de foietaj.

Se întinde pe planșetă o folie alimentară suficient de mare (cam de 40-45cm/50-55 cm). Pe mijlocul acestei folii se unge cu cremă un dreptunghi pe care să se poată pune, unul lângă altul, 8 bastonașe de foietaj.

Se unge cu cremă primul rând format din cele 8 bastonașe, atât deasupra, cât și lateral, iar apoi se suprapun alte 6 bastonașe, lăsând neacoperite bastonașele marginale din primul rând. Se unge și al doilea rând de bastonașe (față și lateral) iar apoi se pun în mijlocul lor ultimele 4 bastonașe, lăsând neacoperite bastonașele marginale, în așa fel încât ”construcția” să arate ca o piramidă.

Se unge cu cremă și ultimul rând de bastonașe, desupra și lateral, după care se unesc pe lungime, capetele foliei alimentare, adunând cu grijă bastonașele unse cu cremă, într-o formă de ruladă. Se sigilează capetele laterale și se dă rulada la frigider pentru 5-6 ore, la fel și crema păstrată pentru decor. Se păstrează cam 1/3 din cantitatea de cremă pentru a decora rulada.

Bastonașele rămase se fărâmițează, pentru a tapeta rulada (la fel ca tortul Napoleon).

După 5-6 ore, se scoate rulada din frigider, se desface folia alimentară și se unge cu cremă, lăsând din ea separat, 2 linguri. Se tapetează rulada, deasupra și pe laterale, cu firimiturile de foietaj.

Se decupează folia alimentară, de jur împrejur până la 2 cm de ruladă, după care se pune deasupra un platou și se răstoarnă, cu grijă. Se îndepărtează și ultima bucată de folie alimentară și se unge rulada deasupra cu crema lăsată, după care se tapetează cu firimituri de foietaj și la urmă se decorează, așa cum preferă fiecare.

Se păstrează la frigider, până ce se termină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Napoleon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final adaugam vanilia si chipsurile de ciocolata. Coca nu trebuie sa...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata tiramisu

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ciocolata tiramisu

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2020, 23:19
Mulțumesc frumos, Andreea!
la 02.11.2020, 06:47
super!
la 02.11.2020, 07:00
Îți mulțumesc frumos, Claudia!
la 02.11.2020, 07:22
Cred este un desert placut de consumat . Nu este foarte incarcat !!!!!
la 02.11.2020, 07:31
Interesanta rulada!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking