Desert rulada Tiramisu

Postat de RuxyRux in Prajituri
29 Feb 2020 | 3149 vizualizari
Desert rulada Tiramisu

 Rulada Tiramisu leopard, o prajitura festiva, minunat de delicioasa, am preparat-o in diverse ocazii, de Craciun i-am dat forma unei buturugi, este foarte apreciata de cei dragi si daca va tenteaza va invit sa o probati.

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 300 gr. mascarpone
  • 500 ml frisca lichida ( pe care o vom mixa)
  • 400 ml cafea + 200 ml apa fierbinte +3 linguri zahar+ vanilie
  • 7 galbenusuri
  • 150 gr. zahar
  • 350 ml lapte
  • vanilie
  • 70 gr. amidon
  • 100 ml Martini alb
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao pentru pudrat
  • folie de aluminiu si folie de prospetime

Mod de preparare

Crema

Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am adaugat Martini, mixand fara oprire si-am tras vasul de pe ochiul aragazului.

Crema am racit-o, apoi am adaugat pe rand mascarpone si  frisca batuta.

Preparati cafeaua, adaugati apa fierbinte, cele trei linguri de zahar, vanilie si esenta de rom, turnati intr-o forma de chec, sa va fie mai usor sa inmuiati piscoturile).

Se pregateste o suprafata pe blatul de lucru, asezand trei foi de aluminiu iar deasupra folie de prospetime in cateva randuri, procedam cumva ca la salamul de biscuiti.

Se pune fiecare piscot inmuiat in cafea cu partea pe care este zaharul in sus. Vedeti imaginile pentru modul de asezare. Daca va ramane un pic de cafea stropiti piscoturile.

Vom pune crema pana se acopera piscoturile  iar restul de crema o vom pastra pentru decor a doua zi cand va fi gata prajitura.

Cu ajutorul foliei de prospetime si celei de la baza de aluminiu vom rula avand grija sa fie cat mai stransa prajitura ca sa se vada straturile frumos la final.

Strangem marginile si punem la rece prajitura pana a doua zi. Eu am asezat-o pe un tocator lung de lemn.

A doua zi, am impartit-o in doua, am scos cu mare grija folia, cu o spatula mai mare am ridicat-o si am asezat-o  pe un platou,  am pus deasupra crema  si am pudrat-o cu cacao.

Daca aveti o tava mai mare puteti aseza ambele bucati sub forma de buturuga si sa o ornati dupa dorinta...prajitura este un deliciu si sper sa va bucure si voua inimile.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Desert rulada Tiramisu

Postat de katty

Desert rulada Tiramisu

Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 23:57
Bineinteles ca ne tenteaza
la 29.02.2020, 23:59
O leopardina din asta vreau si eu
la 01.03.2020, 00:00
Mihaela draga mea, te imbratisez si-ti multumesc!
la 01.03.2020, 00:01
Leopardina ) ce dragut a sunat asta, cu mare drag Cleme scumpa mea...iti multumesc!
la 01.03.2020, 01:20
buna buna

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking