Ingrediente
- 400 gr biscuiti petite beurre
- 100 gr pulpa de migdale (ramasa de la laptele de migdale, preparat pe loc)
- 100 ml lapte de migdale
- 100 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
- 150 ml smantana pentru frisca
- 100 gr nuci macinate
- 150 gr zahar
- 350 gr piure de castane
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 pliculet vanilie
- Pentru rulat:
- o mana de nuci sau migdale) rasnite
- 1 plic vanilie
Mod de preparare
Laptele de migdale se prepara in felul urmator: Punem o cana de migdale crude la inmuiat peste noapte in doua cani de apa plata. A doua zi dimineata scurgem apa si adaugam din nou alte doua cani de apa proaspata. Punem la blender totul. Pregatim o punga de tifon (cea pentru branza de vaci e perfecta) si punem compozitia rezultata. Stoarcem punga (intr-un vas) pana iese tot laptele.
Rupem biscuitii si ii stropim cu laptele de migdale.. Adaugam si pulpa de migdale peste biscuiti.
Topim untul intr-un ibric, apoi adaugam si smantana si apoi cand compozitia este fierbinte (sa nu fiarba) dam deoparte de pe foc si topim ciocolata. Turnam peste biscuiti si adaugam si restul ingredientelor.
Amestecam usor, dar in acelasi timp sa se inmoaie bine biscuitii, nu trebuie sa facem terci, trebuie sa ramana cat de cat intregi.
Trecem la stransul ruloului. Eu pun o foaie de aluminiu, peste ea o folie de plastic (niciodata direct pe foaia de aluminiu). Asez o parte din compozitie si rulez cu grija ajutandu-ma de folia de plastic. Strang apoi cu folia de aluminiu si gata...la rece pana se intareste bine.
Cand este gata scot din folie si rulez pe o foaie pergament sau pe folie peste nucile macinate.
Servim dupa dorinta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "desert rulou de biscuiti cu ciocolata, piure de castane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|