Desert rulouri cu crema de naut

Postat de sufletista in Dulciuri
5 Apr 2018 | 2340 vizualizari
Desert rulouri cu crema de naut

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Rulouri
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • zeama si coaja de la 1/2lime
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 700 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 conserva naut
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml frisca
  • Uns
  • 1 ou

Mod de preparare

Rulouri-intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime, esenta, amestecam cu o paleta, adaugand treptat faina.

Cand nu mai putem amesteca cu paleta, incepem sa framantam cu mana pana rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata, taiem fasii de cca 1 cm latime, fiecare fasie de aluat o rulam pe forma.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 20-25 min la 180 grade C.

Cand sunt gata, le scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Crema de naut-intr-un ibric punem apa cu zaharul la fiert pana ce se topeste.

Nautul scurs bine de zeama il pisam cu blenderul, adaugam cacao, zaharul vanilat, amestecam dupa care adaugam siropul racit putin, esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza.

La final adaugam frisca mixata si amestecam unsor pana ce se omogenizeaza.

Umplem rulourile cu crema (pe care am pus-o intr-o punga si am taiat un colt).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de naut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu dulceata, banana si miere

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu dulceata, banana si miere

Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia....

Citeste continuarea

PRĂJITURA DOBOȘ

Postat de panacris

PRĂJITURA DOBOȘ

Foile:  Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și zeamă de la o jumătate de lămâie până ce se obține o spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2018, 10:34
Rulourile arată excelent și mă faci curioasă în privința năutului... (nu am mâncat niciodată!)
la 05.04.2018, 10:44
Rodica l-a gust naut mi s epare ca seamana cu fasolea sau lintea
la 05.04.2018, 10:47
Hmm! Ce buun! 😋
la 05.04.2018, 10:50
la 05.04.2018, 11:07
Bine, Lau! Sigur voi încerca, după Paști...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking