Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de RODIMUR in Prajituri
1 Ian 2018 | 4744 vizualizari
Desert rulouri cu crema de vanilie

Pentru masa de revelion (ca și pentru cea de Sfântul Vasile) am vrut să fac niște rulouri cu cremă de vanilie, nu doar pentru că sunt foarte bune, parfumate și răcoroase, ci și pentru că aluatul este perfect pentru ceea ce voiam să fac demult: niște brăduți dulci. Dacă nu am reușit să-i fac de Crăciun, i-am făcut cu această ocazie (urmează rețeta!). Pentru aluat, care mi s-a părut foarte bun de lucrat, am folosit rețeta, foarte puțin modificată, de la Merișor, (și-i mulțumesc încă o dată pentru asta!), iar crema de vanilie este cea pe care o fac de obicei, pentru că iese foarte bună, pufoasă și parfumată. Din ingredientele de mai jos am făcut 30 de rulouri și doi brăduți dulci (urmează rețeta), unul mare și unul mic.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de untură solidă
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 125 ml de lapte dulce
  • 400 grame de făină albă
  • 1 praf de sare
  • făină pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 500 ml lapte dulce
  • 3 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr tos fin
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 1/2 baton de vanilie (sau 2-3 plicuri de vanilie)
  • 75 grame de unt
  • Pentru decor:
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate ingredientele și devine elastic și nelipicios. Se pune aluatul în frigider unde se lasă 2 ore să se întărească.

După acest interval de timp, se scoate aluatul pe planșeta înfăinată, se întinde o foaie dreptunghiulară subțire cam de 1,5 mm grosime, cu latura mare de 20-25 cm.

Cu dispozitivul special se taie fâșii de 1,5-2 cm lățime și lungi de 20-25 cm, după cum este latura mare a foii. Se rulează aceste fâșii pe formele speciale, în spirală, începând de la vârf și suprapunându-le, pe 1,5 mm.

Se pun rulourile într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dau la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, întorcându-le din când în când pe toate părțile, pe cât posibil, ca să se rumenească frumos. Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, se scot cu grijă de pe forme și se continuă, până se termină aluatul.

Se face crema de vanilie. Semințele de la 1/2 baton de vanilie se pun în 300 ml de lapte dulce și se dă cratița la foc, să fiarbă puțin, pentru a ieși aroma din ele.

Separat se mixează bine gălbenușurile cu amidonul, zahărul și restul de lapte. Când zahărul s-a dizolvat, se toarnă compoziția în cratița cu laptele și semințele de vanilie. Se amestecă întruna, pe foc mic, până se îngroașă crema. Se ia cratița de pe foc, se lasă puțin să se răcorească, după care se adaugă untul, se uniformizează crema și se lasă la răcoare, ca să se lege bine.

Se umplu rulourile cu cremă, se pudrează cu zahăr pudră amestecat cu vanilie și se depozitează într-o cutie închisă ermetic, la răcoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2018, 14:43
la 01.01.2018, 14:45
Foarte bune!
la 01.01.2018, 14:52
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 01.01.2018, 14:52
Mulțumesc frumos, Adi!
la 01.01.2018, 14:59
Delicioase !

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking