Desert rulouri cu nuca

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
23 Oct 2018 | 2912 vizualizari
Desert rulouri cu nuca

Daca s-a racit afara, am cam dat startul la copturi. Pentru acest week-end am facut niste rulouri cu nuca delicioase si aromate! Tot imi faceau cu ochiul cele ale Timei, de fiecare data cand le posta, asa ca mi-am suflecat manecile si iata ca mi-au iesit si mie, dar mi-am facut si pofta! Am facut mici modificari: am folosit la umplutura zahar brun, scortisoara, am pus si niste fulgi de migdale. In plus, eu am facut si un sirop cu care am uns rulourile cand le-am scos din cuptor! 

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 50 gr zahar
    • 1 ou
    • 120 ml lapte
    • 40 gr unt
    • 16 gr drojdie
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 1 albus de ou
    • 50 gr zahar brun
    • 3-4 linguri zeama de lamaie
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita rasa de scortisoara
    • 100 gr nuca
    • 1 plic zahar vanilat cu pastai de vanilie
    • 3 linguri fulgi de migdale
    • 1 galbenus + 3-4 linguri de lapte pentru uns
    Pentru sirop:
    • 2 linguri miere
    • 3-4 linguri apa calduta

Mod de preparare

Aluatul: Laptele il incalziti pana devine caldut, untul il topiti. Drojdia o frecati cu o lingurita de zahar pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie, amestecati. Incorporati oul batut si drojdia. Adaugati laptele treptat si framantati. La final puneti untul topit si framantati pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul si il lasati sa dospeasca, la loc caldut.

Umplutura: Nuca o rumeniti putin intr-o tigaie, apoi o macinati in robot. Mixati albusul spuma. Adaugati zaharul si cel cu pastai de vanilie, mixati pana se topeste. Incorporati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, scortisoara si nuca macinata. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit. Il intindeti cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara si potrivit de subtire. Puneti umplutura peste foaia intinsa, o nivelati, apoi presarati fulgii de migdale. Rulati cat mai strans pe lungime. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiati rulouri cam de 1.5 - 2 centimetri. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Mi-au iesit 15 rulouri. Amestecati galbenusul cu laptele si cu un penson ungeti rulourile. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc, cam 20 de minute.

Siropul: Amestecati apa cu mierea, pana ce aceasta din urma se dizolva complet. Cand sunt gata rulourie, le scoateti din cuptor si le ungeti cu un penson, cu sirop. Se servesc calde. Daca va mai raman, le puneti intr-o caserola cat sunt calde si le acoperiti bine cu folie alimentara pentru ca sa se pastreze moi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2018, 11:14
mamei ii plac foarte mult dar si mie
la 23.10.2018, 11:23
bune bune
la 23.10.2018, 11:24
Ce melcișori drăguți ai făcut...! Cred că sunt și tare buni...
la 23.10.2018, 12:44
Bune!
la 23.10.2018, 12:46

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking