Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

Postat de katty in Dulciuri
3 Ian 2021 | 2098 vizualizari
Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

Retete festive de iarna Nu mai facusem de ceva vreme salam de biscuiti, asa ca am prestat unul, la cerere, pe care l-am imbunatatit cu niste visine deshidratate

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 250 gr unt 82% grasime
  • un praf de sare
  • 500 gr biscuiti populari
  • rom
  • 150 gr visine deshidratate
  • 100 gr nuca macinata+ pentru tavalit salamul

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai mici.

 Adaugam visinele si nuca macinata si amestecam usor. Pe o folie de plastic presaram nuca macinata. Punem jumatate din compozitie si ii dam o forma cat mai alungita. Presaram nuca macinata si rulam folia la capete strans.Aducem capetele sub rulou si il asezam pe un plan dur. Procedam la fel si cu compozitia ramasa. Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Portionam in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Branzoaice

Postat de Ina

Branzoaice

Punem faina intr-un vas incapator. Facem in mijloc o gropita in care vom pune drojdia, zaharul si sarea, peste care turna  150 ml apa calduta spre fierbinte. Amestecam usor ingredientele din...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Fursecuri  cu ciocolata

Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor. Separat se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2021, 14:05
Ce ai avut cu bietele vi`si`ne, de le-ai deshidratat...
la 03.01.2021, 14:09
Nici eu nu am mai facut demult, trebuie sa prestez si eu curand! Imi place!
la 03.01.2021, 14:24
la 03.01.2021, 14:33
Buuuuun!
la 03.01.2021, 14:40
Super delicios!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking