Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

Postat de katty in Dulciuri
3 Ian 2021 | 2141 vizualizari
Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

Retete festive de iarna Nu mai facusem de ceva vreme salam de biscuiti, asa ca am prestat unul, la cerere, pe care l-am imbunatatit cu niste visine deshidratate

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 250 gr unt 82% grasime
  • un praf de sare
  • 500 gr biscuiti populari
  • rom
  • 150 gr visine deshidratate
  • 100 gr nuca macinata+ pentru tavalit salamul

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai mici.

 Adaugam visinele si nuca macinata si amestecam usor. Pe o folie de plastic presaram nuca macinata. Punem jumatate din compozitie si ii dam o forma cat mai alungita. Presaram nuca macinata si rulam folia la capete strans.Aducem capetele sub rulou si il asezam pe un plan dur. Procedam la fel si cu compozitia ramasa. Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Portionam in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Postat de katty

Desert chec cu portocale, rom si stafide

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem...

Citeste continuarea

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Postat de momo121

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2021, 14:05
Ce ai avut cu bietele vi`si`ne, de le-ai deshidratat...
la 03.01.2021, 14:09
Nici eu nu am mai facut demult, trebuie sa prestez si eu curand! Imi place!
la 03.01.2021, 14:24
la 03.01.2021, 14:33
Buuuuun!
la 03.01.2021, 14:40
Super delicios!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking