Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor.
Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm.
Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao, în care se adaugă untul, ca să se topească.
Se amestecă biscuiții sfărâmați, cu rahatul tăiat cubulețe, cu vișinele din dulceață și cu sosul de cacao. Se amestecă bine ingredientele și se mai adaugă sirop din dulceață, esența de rom, uleiul de alune de pădure și 3-4 linguri de nucă de cocos, ca să se lege bine compoziția. Se amestecă ușor, până ce compoziția este uniformă și bine legată.
Se întinde pe planșetă o folie alimentară pe care se presară nucă de cocos și se pune cu lingura compoziția preparată. Se adaugă alunele de pădure. Se rulează compoziția cu ajutorul foliei alimentare, având grijă ca alunele de pădure să rămână în interior și ruloul de salam de biscuiți să fie ”învelit” în nucă de cocos.
Se înfășoară ruloul în folie, se leagă la capete și se mai strânge/modelează, pentru a-i da forma rotundă a unui salam și pentru a-l lega și mai bine, prin presare.
Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.
Bucățile de salam se țin la frigider, până a doua zi, când se taie felii groase cam de 1,5 cm.
Se ține la frigider până la epuizare.