Desert salam de biscuiti- de post

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
10 Dec 2018 | 3543 vizualizari
Desert salam de biscuiti- de post

Ceva dulce. Ceva simplu. Ceva bun !!!! ,,Reteta romaneasca "

Ingrediente

  • 600 gr biscuiti simplii piknic
  • 100 gr pudra cacao
  • 100 gr cirese confiate
  • 100 gr cuburi citrice confiate
  • 100 gr cuburi fructe diverse confiate
  • 10 caise uscate
  • 4 linguri dulceata de cirese intregi
  • 1 margarina Rama [250 gr]
  • 1 cana miez nuca
  • 1 esenta rom Jamaica
  • 1 cana apa calduta sau zeama de compot 

Mod de preparare

  1.  Biscuitii se sfarma bucati.
  2. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care l-am lasat bucati mai mari.
  3. Caisele uscate se pun la hidratat in putina apa calduta.
  4. Apa calduta va grabi hidratarea caiselor uscate.
  5. Miezul de nuca se opareste cu apa clocotita. Se lasa 10 minute si apoi se scurg si se taie bucati mai mici.
  6. Prin oparire, miezul de nuca va fi mai gustos si mai putin amarui. In timp semintele si miezul de nuca pot dezvolta anumite microorganisme nedorite.
  7. Intr-un bol mare puneti biscuiti, dulceata de cirese intregi si cacao, turnati usor apa calduta.
  8. Adaugati margarina si esenta de rom si amestecati. Daca este necesar si amestecul pare prea tare se mai pune putina apa.
  9. Eu nu am mai pus zahar, fructele confiate au fost suficiente de dulci.
  10. La sfarsit se incorporeaza  nucile, caisele si fructele confiate.
  11. Se imparte compozitia obtinuta in 3-4 parti si se impacheteaza in folie de nailon, sub forma de batoane.
  12. Dati salamul de biscuiti la rece cateva ore.
  13. Se taie inainte servire.

                                   Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti- de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (54)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Muffins cu pepite de ciocolata si vanilie

Postat de comanligia

Muffins cu pepite de ciocolata si vanilie

Se incinge cuptorul la 180°. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate faina,zaharul,fraful de copt si pepitele de ciocolata. In alt bol...

Citeste continuarea

Curcubeu de turta dulce

Postat de Valclaudia

Curcubeu de turta dulce

Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul. Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2018, 17:57
Ohh, da! Servesc si eu!
la 10.12.2018, 17:58
Cu mare drag , Camelia !!!!
la 10.12.2018, 17:59
Oooo, ai facut ceva dulce! Servesc o felie!
la 10.12.2018, 17:59
Imi pare rau ca nu am mai salvat din salam sa pot face poze ca lume . Repede s-a consumat
la 10.12.2018, 18:03
Oooooo da ,a facut Mihaela dulce bun buuuun din asta poti sa mananci fara oprire

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking