Ingrediente
- Salam de biscuiti reteta
- 420 g biscuiti vanilati simpli
- 320 g rahat
- 100 g nuca
- 400 ml compot de pere
- 50 g margarina de post
- 50 g cacao
- 150 g zahar (sau dupa gust, in functie de compot)
- esenta de rom
Mod de preparare
Salam de biscuiti reteta
Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca.
Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina, cacaua, zaharul si esenta de rom. Se amesteca totul si se pune craticioara pe foc, pana cand compotul atinge punctul de fierbere. Se toarna apoi peste ingredientele din castron. Se amesteca totul bine, dupa care se intinde compozitia peste o folie, se ruleaza in aceasta si se modeleaza sub forma de salam. Se leaga folia la capete si se introduce salamul de biscuiti la frigider, pentru cateva ore sau pana cand se incheaga.
Se poate presara cacao peste el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|