Desert sarlota chec cu capsuni

Postat de ctlina in Dulciuri
7 Oct 2017 | 2689 vizualizari
Desert sarlota chec cu capsuni

Este modesta mea contributie la campania de preventie impotriva cancerului de san.
https://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/10/sarlota-chec-cu-capsuni.html

Din 1985, luna octombrie este colorată roz.
Este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.
Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai nici un fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

Ingrediente

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de sirop de capsuni (sau dulceata)
  • 3 foi de gelatină
  • 250 g căpșuni
  • 25 cl de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 12-15 piscoturi

Mod de preparare

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa la racit si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pune la rece.

Se tapeteaza tava cu film alimentar (folie de plastic), se pun piscoturile insiropate pe fundul tavii.

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi si acoperiti crema cu piscoturi insiropate.

Puneti la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe un platou, se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructele pastrate.

Puteti decora cu zahar pudra.

Este delicios si racoritor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota chec cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert fursecuri Linzer

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri Linzer

Intr-un bol puneti untul moale, impreuna cu zaharul pudra si le mixati putin. Adaugati galbenusurile, sarea, vanilia si mixati sa se incorporaze. Puneti migdalele macinate si amestecati. Cerneti...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Postat de Valclaudia

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2017, 14:43
la 07.10.2017, 14:52
la 07.10.2017, 15:08
Un preparat delicios, aspectuos și bun! Iar gestul tău, de a te înscrie într-o campanie umanitară cu această rețetă, este foarte frumos. Bravo, Cătălina!
la 07.10.2017, 15:49
Arata wow!
la 07.10.2017, 15:58
Foarte gustoasa! De admirat gestul tau!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking