Ingrediente
- 100 g zahar pudra
- 5 linguri de apa
- 3 linguri de sirop de capsuni (sau dulceata)
- 3 foi de gelatină
- 250 g căpșuni
- 25 cl de smantana pentru frisca
- zahăr vanilat 1 plic
- 12-15 piscoturi
Mod de preparare
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile (pastrati 4 capsuni pentru decorul final), se taie in bucati. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa la racit si se pune la frigider pentru 1 ora.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se pune la rece.
Se tapeteaza tava cu film alimentar (folie de plastic), se pun piscoturile insiropate pe fundul tavii.
Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati peste piscoturi si acoperiti crema cu piscoturi insiropate.
Puneti la frigider pana a doua zi. Se intoarce pe un platou, se scoate din forma si se orneaza cu frisca si cu fructele pastrate.
Puteti decora cu zahar pudra.
Este delicios si racoritor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota chec cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|