Ingrediente
- 100 g zahar pudra
- 5 linguri de apa
- 6 linguri de sirop de capsuni
- 6 foi de gelatină
- 500 g căpșuni
- 40 cl de smantana pentru frisca
- zahăr vanilat 1 plic
- 24 piscoturi
o tava cu pereti detasabili de 23 cm
Mod de preparare
Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final).
Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 1 ora.
Se bate bine cu mixerul smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.
Se pune la rece.
Se pun piscoturile imbibate in siropul amestecat cu apa pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).
Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati jumatate peste piscoturi, puneti inca un strat de piscoturi si acoperiti crema ramasa.
Puneti la frigider pana a doua zi. Se scoate din forma si se orneaza cu frisca si fructe.
Se pastreaza la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana - reteta 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|