Desert sarlota pariziana - reteta 500

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Dec 2017 | 3265 vizualizari
Desert sarlota pariziana - reteta 500

500 de retete alaturi de voi si de bucataras. Va multumesc si va iubesc pe toti :) Va propun o prajitura facuta cu capsuni proaspete vara aceasta, un deliciu parfurmat si racoritor. Este un desert franţuzesc ?  Originea lui vine din Anglia la-nceputul secolului XIX. "The Charlotte" era defapt o prajitura creata si denumita astfel ca omagiu al reginei Charlotte sotia lui George III. Reteta era total diferita de cea de astazi, era un fel de pudding copt la cuptor cateva ore si umplut apoi cu fructe si sirop. Antoine Careme primul bucatar celebru va transforma acest desert englezesc intr-un un produs de top al patiseriei franţuzeşti. L-a denumit "Charlotte à la parisienne" dar cativa an mai tarziu lucrand la curtea tarului rus Alexandru I l-a redenumit in "Charlotte à la russe" ( Şarlotă rusească ) nume care a ramas oficial si astazi. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/sarlota-pariziana.html

Ingrediente

  • 100 g zahar pudra
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de sirop de capsuni
  • 6 foi de gelatină
  • 500 g căpșuni
  • 40 cl de smantana pentru frisca
  • zahăr vanilat 1 plic
  • 24 piscoturi

o tava cu pereti detasabili de 23 cm

Mod de preparare

Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.

Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final).

Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat.

Se scurge bine gelatina si se amesteca cu capsunile calde luate de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 1 ora.

Se bate bine cu mixerul  smantana cu zaharul vanilat pana se obtine frisca.

Se pune la rece.

Se pun piscoturile imbibate in siropul amestecat cu apa pe fundul si pe peretii tavei (taiati biscuitii daca trebuie).

Amestecati frisca cu capsunile taiate. Turnati jumatate peste piscoturi, puneti inca un strat de piscoturi  si acoperiti crema ramasa.

Puneti la frigider pana a doua zi.  Se scoate din forma si se orneaza cu frisca si fructe.

Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sarlota pariziana - reteta 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana...

Citeste continuarea

Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

Postat de rocsi_1612

Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

Clatitele: Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele treptat. Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt. La final punem vanilia si coaja rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2017, 20:57
Felicitari si la cat mai multe rete delicioase si pline de istorie...
la 12.12.2017, 21:01
la 12.12.2017, 21:03
la 12.12.2017, 21:05
Catalina, te felicit pentru toate retetele cu care ne incanti mereu!
la 12.12.2017, 21:06
Felicitări pentru numărul mare de rețete și pentru calitatea lor! Șarlota asta arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking