Desert savarine cu nuci caramelizate

Postat de mirela0911 in Prajituri
22 Apr 2018 | 4909 vizualizari
Desert savarine cu nuci caramelizate

Le-am poftit drept pentru care le-am facut. O minunatie! 

Ingrediente

Aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 400 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 50 g nuci
  • 2 linguri zahar pt caramel

Sirop:

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10 minute.

Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul si uleiul. Se toarna apoi maiaua si restul de lapte caldut. Se omogenizeaza bine totul. Se obtine o compozitie putin mai groasa decat cea pentru clatite. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Se pregatesc formele (eu nu am pentru savarine, le-am copt in forme de briose), se ung bine cu unt si se umple fiecare cu cate o lingura plina din aluat. Ne folosim de 2 linguri pentru a fi mai usor sa umplem formele. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.

Siropul: Se pune apa impreuna cu zaharul pe foc mic si se lasa pana ce acesta din urma s-a dizolvat complet. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Umplutura: Cele 2 linguri de zahar se caramelizeaza. Cand s-a topit zaharul si a devenit auriu-maroniu se adauga nuca, se amesteca bine apoi se toarna pe hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se zdrobeste cu ciocanul pentru snitele sau se da la robot.

Smantana rece se bune intr-un bol si se mixeaza. Se adauga zaharul pudra vanilat (daca preferati mai dulce se poate adauga un plus de zahar) si se continua mixarea pana se obtine consistenta dorita.

Asamblare: Se ia fiecare savarina si i se taie capacul insa nu de tot. Se insiropeaza foarte bine apoi cu ajutorul unui posh cu duiul preferat se umple fiecare cu frisca, iar deasupra se presara nuca caramelizata. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Postat de Elena_Daria

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana....

Citeste continuarea

Prajitura englezeasca

Postat de privatelaura

Prajitura englezeasca

Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit. Pornim cuptorul. Curmalele le curatam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2018, 12:36
Delicioase!
la 22.04.2018, 12:51
Foarte bune!
la 22.04.2018, 13:13
Super asa de Duminica
la 22.04.2018, 13:52
bune bune
la 22.04.2018, 14:22
Minunate și bune!❤

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking