Choux a la creme

Postat de mirela0911 in Prajituri
22 Ian 2017 | 6411 vizualizari
Choux a la creme

Tare pofta mi-a facut Simo cu reteta ei "Paris Brest", asa ca am pregatit si eu choux-uri, dar mai simple, umplute cu crema de vanilie si frisca si stropite cu ciocolata. Delicioase! :X Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

Pt. cojile de choux:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 3 oua mari
  • 1/2 lgt sare

Pt. crema:

  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • 1 lg amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida

Mai avem nevoie de:

  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti.

Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina toata odata si se amesteca energic cu un tel, pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga pe rand, cate un ou. Nu se pune urmatorul pana nu se incorporeaza bine cel de dinainte. Cu ajutorul unui posh, se formeaza mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru primele 10 minute, apoi se reduce temperatura si se lasa pana se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie capac la fiecare, dar nu de tot.

Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu, se amesteca bine oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi amidonul si laptele, amestecand cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa crema, ca o budinca. Se lasa la racit. 

Frisca se bate spuma, apoi se amesteca cu crema de vanilie.

Cu aceasta crema, se umplu cojile. Ciocolata impreuna cu laptele se pun pe foc, pana se topeste si se omogenizeaza. Se stropesc choux-urile umplute, se lasa la rece cel putin o ora dupa care se pot servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 15:24
Choicsurile astea ie buni di tat sau definitiv?
la 22.01.2017, 15:37
YamyyY!
la 22.01.2017, 15:53
..vreau si eu...
la 22.01.2017, 15:59
bune bune
la 22.01.2017, 16:01

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking