Ingrediente
Pt. cojile de choux:
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
- 125 g faina
- 3 oua mari
- 1/2 lgt sare
Pt. crema:
- 1 ou
- 2 lg zahar
- 1 lg amidon
- 200 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
Mai avem nevoie de:
- 80 g ciocolata cu lapte
- 2 lg lapte
Mod de preparare
Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti.
Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina toata odata si se amesteca energic cu un tel, pana se dezlipeste de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga pe rand, cate un ou. Nu se pune urmatorul pana nu se incorporeaza bine cel de dinainte. Cu ajutorul unui posh, se formeaza mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru primele 10 minute, apoi se reduce temperatura si se lasa pana se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie capac la fiecare, dar nu de tot.
Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu, se amesteca bine oul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi amidonul si laptele, amestecand cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa crema, ca o budinca. Se lasa la racit.
Frisca se bate spuma, apoi se amesteca cu crema de vanilie.
Cu aceasta crema, se umplu cojile. Ciocolata impreuna cu laptele se pun pe foc, pana se topeste si se omogenizeaza. Se stropesc choux-urile umplute, se lasa la rece cel putin o ora dupa care se pot servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|