Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
21 Noi 2020 | 2158 vizualizari
Desert semifreddo cu orez

Semifreddo "este o clasă de deserturi semi-congelate, de obicei, prăjituri pe bază de înghețată, cremă semi-congelată și anumite torturi de fructe. Are textura de spumă înghețată, deoarece este de obicei produsă prin unirea a două părți egale de înghețată și frisca. Omologul spaniol al acestui desert se numește semifrío. În bucătăria italiană, semifreddo este în mod obișnuit făcut cu gelato ca ingredient principal." Cam asta e ce am gasit pe net ca inseamna semifreddo...

Ingrediente

  • 100 g orez cu bob rotund
  • 400 ml lapte 3,5 % grasime
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 lingurite zahar pudra
  • Ciocolata topita
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul . Am lasat la racit crema de galbenusuri. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul pudra le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma, am dat-o la rece. Dupa ce toate cele 3 preparate sau racit bine le-am amestecat. Intai am mixat orezul cu crema de galbenusuri si la final am incorporat frisca. Am pus compozitia in 4 forme de silicon si le-am bagat la congelator. Dupa cateva ore am scos formele de la congelator, am scos preparatul din forme si am ornat cu ciocolata topita si dulceata de zmeura. Un deliciu,mi-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu miere de albine

Postat de mon

Prajitura cu miere de albine

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...

Citeste continuarea

Prajitura Minunata

Postat de Constelatialeu

Prajitura Minunata

Foi: Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2020, 16:24
Hmm cu orez n-am gustat încă! Dar am încredere în tine și pariez că e delicios!
la 21.11.2020, 16:27
Cu siguranta e delicios!
la 21.11.2020, 16:42
Bun!
la 21.11.2020, 18:33
Interesant!
la 21.11.2020, 19:36

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking