Ingrediente
- 100 g orez cu bob rotund
- 400 ml lapte 3,5 % grasime
- un praf de sare
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- esenta de vanilie
- 300 ml smantana dulce pentru frisca
- 2 lingurite zahar pudra
- Ciocolata topita
- dulceata de zmeura
Mod de preparare
Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce orezul a absorbit tot laptele, apoi am lasat sa se raceasca bine. Intr-un castron am pus galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul . Am lasat la racit crema de galbenusuri. Smantana dulce, rece de la frigider, impreuna cu zaharul pudra le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma, am dat-o la rece. Dupa ce toate cele 3 preparate sau racit bine le-am amestecat. Intai am mixat orezul cu crema de galbenusuri si la final am incorporat frisca. Am pus compozitia in 4 forme de silicon si le-am bagat la congelator. Dupa cateva ore am scos formele de la congelator, am scos preparatul din forme si am ornat cu ciocolata topita si dulceata de zmeura. Un deliciu,mi-a placut foarte mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semifreddo cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|