Desert Snickers Bars

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
10 Ian 2019 | 7164 vizualizari
Desert Snickers Bars

 O prajitura foarte buna inspirata de la Lavinia. Daca aveti albusuri la congelator nu ezitati sa o incercati.

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 200 g nuci maruntite
  • 150 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 7 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat mixam spuma albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul, nuca maruntita si la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam compozitie intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Peste blatul rece distribuim ciocolata alba topita cu cele 50 ml frisca lichida. Lasam prajitura la rece pana se intareste stratul de ciocolata.

Pentru crema caramel punem zaharul intr-o craticioara pe foc si lasam sa se caramelizeze. Peste zahar adaugam untul taiat bucatele si lasam pe foc pana se topesc  bucatile intarite. Separat amestecam amidonul cu laptele si le adaugam apoi peste zaharul caramelizat. Fierbem crema pana se ingroase, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

Distribuim crema rece peste stratul de ciocolata alba. Peste crema distribuim ciocolata neagra topita cu frisca lichida.

Lasam prajitura le rece cateva ore, chiar peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Snickers Bars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

Postat de gaby_d

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

Mod de preparare Aluat fraged Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2019, 22:13
la 10.01.2019, 22:20
la 10.01.2019, 22:22
Deliciu!
la 10.01.2019, 22:26
Cred că e tare bună...!
la 10.01.2019, 22:44

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking