Desert spirale cu halva

Postat de mirela0911 in Dulciuri
24 Mar 2015 | 20838 vizualizari
Desert spirale cu halva

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina alba
  • 500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 3 lingurite zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • apa cat cere aluatul
  • 200 g halva cu cacao
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare

Pregatim pentru inceput maiaua: Intr-un vas se pun in jur de 150 ml apa calduta pe care o amestecam cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si dizolvam drojdia, apoi lasam 15 minute sa dospeasca.

Intr-un bol se pune faina, se amesteca cu sarea si zaharul apoi se face in mijloc o gropita in care se pune uleiul, coaja de lamaie si maiaua. Se amesteca cu o lingura si se mai adauga apa calduta in functie de cat cere aluatul. Se rastoarna compozitia pe masa de lucru si se framanta cu mana pana se obtine un aluat elastic si care nu se lipeste de degete. Se lasa la dospeaspit pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald.

Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 3-4 mm. Halvaua se da pe razatoarea mare si se intinde peste aluat. Se ruleaza strans apoi se taie in bucati de cca 5 cm fiecare. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseza spiralele la distanta intre ele si se lasa sa creasca inca 15-20 de minute. Se dau la cuptor incins in prealabil la 190 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Intr-o craticioara se pun cei 150 ml apa si se incalzeste atat cat sa putem dizolva mierea de albine. Se scoate tava din cuptor si se stropesc spiralele cu siropul caldut. Se lasa la racit daca aveti rabdare, dupa care se servesc. Bune rau!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu halva" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert galusti cu prune

Postat de Constelatialeu

Desert galusti cu prune

Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti. Cat timp cartofii au stat la racit, m-am...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu mere

Postat de MotanLaOale

Desert placinta impletita cu mere

Aluatul foietaj se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2015, 21:05
Citisem, dar asteptam poza Minunate!
la 24.03.2015, 21:08
Ce bine arata
la 24.03.2015, 21:10
Vreau si eu spirala calda!
la 24.03.2015, 21:14
bune bune
la 24.03.2015, 21:15
super frumoasa!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking