Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
7 Mar 2017 | 6047 vizualizari
Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

De ceva timp imi doresc sa pregatesc acest desert, dar, ba foloseam foietajul la altceva, ba nu aveam mere si tot asa. Zilele astea am avut tot ce trebuia si m-am pus pe treaba, sa vad si eu domle' cum este acest desert ce ma bantuia de ceva timp. Regret, dar regret foarte tare ca nu l-am pregatit mai devreme, pentru ca m-a incantat enorm, enorm! Daca ar fi dupa mine, l-as include in meniurile restaurantelor. Cat de simplu, cat de bun!

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 4 mere potrivite
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou

Pentru sosul de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • 3 lingurite de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patru patrate egale.
Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele.
Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat.
Luam marginile aluatului si invelim bine merele, presam usor pentru a nu se desface. La final trebuie sa obtinem merele "imbracate" in totalitate in foietaj.
Asezam merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma oul si cu o pensula, ungem merele.

Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos foietajul.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Sosul de vanilie:
Intr-o cratita, batem usor galbenusul cu zaharul.
Adaugam laptele, amidonul si invartim bine cu un tel, pana este complet dizolvat amidonul.
Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care amestecam continuu.
Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si lasam sa clocoteasca circa 1 minut.
Vom obtine un sos de consistenta unei smantani mai subtiri.

Luam sosul de pe foc, punem vanilia.
Il acoperim cu folie si il lasam cam 20 de minute sa se racoreasca.
Punem sos caldut pe farfurie, un mar in foietaj tot caldut, il pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foietaj cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti Linzer

Postat de Constelatialeu

Biscuiti Linzer

Intr-un bol am cernut faina,am adaugat zaharul pudra si praful de copt.Apoi margarina taiata cubulete si galbenusul si am framantat pana am obtinut un aluat moale,dar care se poate intinde.Am...

Citeste continuarea

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63

Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2017, 20:37
Mmmmm ce aroma de vanilie am simtit!
la 07.03.2017, 20:42
Deliciu!
la 07.03.2017, 20:47
vAAAAAIIII
la 07.03.2017, 21:04
Delicioase cu sosul de vanilie!
la 07.03.2017, 21:09
Delicioase !

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking