Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 4 mere potrivite
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 ou
Pentru sosul de vanilie:
- 400 ml lapte
- 1 galbenus de ou
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura amidon
- 3 lingurite de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare
Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem patru patrate egale.
Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si semintele.
Asezam fiecare mar in mijlocul fiecarui patrat de aluat.
Luam marginile aluatului si invelim bine merele, presam usor pentru a nu se desface. La final trebuie sa obtinem merele "imbracate" in totalitate in foietaj.
Asezam merele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma oul si cu o pensula, ungem merele.
Le introducem in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos foietajul.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Sosul de vanilie:
Intr-o cratita, batem usor galbenusul cu zaharul.
Adaugam laptele, amidonul si invartim bine cu un tel, pana este complet dizolvat amidonul.
Punem cratita pe foc, focul sa fie potrivit, lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care amestecam continuu.
Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si lasam sa clocoteasca circa 1 minut.
Vom obtine un sos de consistenta unei smantani mai subtiri.
Luam sosul de pe foc, punem vanilia.
Il acoperim cu folie si il lasam cam 20 de minute sa se racoreasca.
Punem sos caldut pe farfurie, un mar in foietaj tot caldut, il pudram cu putin zahar si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foietaj cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|