Desert Stelute cu alune

Postat de cristina1985 in Prajituri
25 Noi 2019 | 1845 vizualizari
Desert Stelute cu alune

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou+1 galbenus
  • 110 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lg-ta cu varf ness
  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 220 g alune macinate fin
  • 1/4 lg-ta praf de copt
  • un praf sare
  • Glazura:
  • 50 g zahar pudra
  • 1 albus
  • Alte ingrediente:
  • faina pentru intins aluatul

Mod de preparare

Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma.

Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si praful de copt. Se pastreaza aluatul la rece, timp de 3-4 ore.

Se presara faina si se intinde aluatul. Decupati formele dorite si pregatiti glazura.

Glazura: albusul se bate spuma si se adauga zaharul pudra, treptat, mixand dupa fiecare cantitate.

Se ung formele si se pun in  cuptorul preincalzit, timp de 10-20 minute. Dupa primele 10 minute, urmariti,pentru ca se pot arde usor. Par moi cand sunt gata, dar dedesubt sunt rumenite. Atunci puteti scoate tava si introduceti-o pe a doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Stelute cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Postat de merisor67

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...

Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de Bunica

Cornulete cu bors

Faina se pune  intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2019, 16:54
Doua stelute , va rfog !!! La cafea
la 25.11.2019, 17:07
Drăguțe, steluțele tale...!
la 25.11.2019, 17:21
Multumesc! Sunt si foarte aromate!
la 25.11.2019, 18:02
la 25.11.2019, 18:40
Ce de stelute, avem cu ce sa impodobim bradul

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking