Desert strudel cu branza si stafide

Postat de Ela68 in Prajituri
17 Apr 2014 | 31162 vizualizari
Desert strudel cu branza si stafide

Daca ar trebui sa povestesc ceva despre acest aluat, n-as zice decat ca am gasit formula ideala. Nu este complicat, iar rezultatul ma multumeste pe deplin in sensul ca se obtine un strudel crocant ce se desface in foi. Atentia mare se cere atunci cand adaugam faina. Daca e prea multa, aluatul se va intinde greu si nu se va coace la mijloc. Daca e prea putina, va fi moale si va iesi compozitia din foaie. Cu prima ocazie, voi cantari exact cantitatea de faina si va voi spune exact ce tip de faina am folosit. Pana atunci, "faina cat cuprinde" pana ce se desprinde frumos de pe maini.

Ingrediente

Aluat :
  •     1 ou
  •     3 linguri otet
  •     4 linguri ulei
  •     1 ceasca mica cu apa calda
  •     1/4 lingurita sare
  •     faina cat cuprinde
  •     100 gr unt la temperatura camerei

 Umplutura :

  •     200 gr branza de vaci
  •     100 gr telemea
  •     1 ou
  •     50 gr stafide
  •     5 linguri zahar

Mod de preparare

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se ruleaza pana obtinem un sul. Lasam la frigider cel putin o ora.

2. Intre timp, amestecam toate ingredientele pentru a obtine umplutura.

3. Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in trei. Presaram masa de lucru cu faina si intindem cu sucitorul trei foi pe care le umplem cu amestecul de branza. Le rulam, avand grija sa bagam capetele in interior si le punem intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute la foc mediu.

Strudelul este gata cand se formeaza o crusta crocanta si frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Desert strudele cu branza, stafide si piersici

Postat de rocsi_1612

Desert strudele cu branza, stafide si piersici

Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine. Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut. Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete. Le adaugati in branza,...

Citeste continuarea

Desert mini strudel cu branza

Postat de sufletista

Desert mini strudel cu branza

Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2014, 22:13
Ce bunaciune,ling monitorul,as manca din astea pana crap...
la 17.04.2014, 22:14
ce bine arata
la 17.04.2014, 22:19
Wow, super bun!!
la 17.04.2014, 22:23
E desertul pe care nu l-as refuza niciodata!
la 17.04.2014, 22:27
O deliciosenie

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking