Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj
- 4 mere
- 100 gr muguri de pin
- 80 gr nuca
- 80 gr migdale
- 4 linguri cu pesmet
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu lapte
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie.
Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu.
Intr-un castron punem merele, migdalele maruntite, nuca maruntita, mugurii de pin si zaharul. Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Intindem aluatul de foietaj intr-o foaie cat mai subtire.
Presaram pe intreaga suprafata pesmetul, apoi punem amestecul de mere lasand marginile libere.
Inchidem aluatul parte peste parte, inchizand bine la capete .
Ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu lapte, apoi cu un cutit bine ascutit facem mici taieturi ( astfel vom evita ca aluatul sa se rupa in timpul coacerii).
Dam strudelul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 30 - 40 minute.
Lasam sa se racoreasca inainte de a-l servi.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|