Ingrediente
- 1 pachet cu doua foi de aluat foietaj
- 5-6 mere mari
- 100 gr zahar brun
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 2 linguri ulei pt uns
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.
Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie.
Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul, am pus zaharul vanilat si scortisoara.
Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere.
Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu putin ulei, le-am presarat cu zahar pudra si le-am pus la cuptor la 200 grade C, pentru 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Strudele de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|