Ingrediente
- 400 gr faina
- 12 linguri de ulei
- 12 linguri de apa minerala
- 1/2 plic praf de copt
- Ciulama:
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de faina
- Umplutura:
- 1 + 1/2 kg.de mere
- 5 linguri de zahar
- 1 vanilie
- scortisoara
Mod de preparare
Framantam bine toate ingredientele pana obtinem o coca omogena!
Intindem foaia, potrivit de subtire si o ungem cu ciulamaua fara sa ajungem la margini! Rulam si punem la rece o ora, in folie.
Intre timp pregatim umplutura: merele curatate de coaja si cotoare, le calim impreuna cu zaharul, iar dupa ce se racesc, punem vanilia si scortisoara!
Aducem coca de la rece. Impartim coca in 4. Intindem fiecare foaie extrem de subtire, sa se vada prin ea! Punem compozitie de mere la capetele ruloului, apoi aducem capetele in mijloc, obtinand astfel 2 buc.de rulouri. Taiem la jumatate cu cutitul bine ascutit. Continuam astfel si cu celelalte 3 bucati de coca.
Le asezam pe hartie de copt in tava mare a aragazului. Coacem 30-40 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudele de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|