Desert strudel cu visine si zmeura

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
25 Iul 2020 | 2352 vizualizari
Desert strudel cu visine si zmeura

"Retete de vara" Cand aud de strudele, mai ales daca sunt umplutue cu visine, fructe de paduse sau mere, eu spun prima prezent. Imi plac foarte mult si de cate ori trec pe langa o simingerie sunt tentata sa cumpar. Dar cum reusesc sa ma stapanesc in a cumpara prea des, am zis sa imi fac eu pofta cu strudel pregatit in casa. Visine proaspete aveam, zmeura avea, am pregatit repede un aluat fraged si uite asa le-am savurat pana la ultima bucatica. Si de aceasta data eu am folosit indulcitor, dar stiti deja, puteti folosi si zahar, nu este nici o problema.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 200 gr unt rece
    • 100 gr sana
    • 2 oua
    • 3 linguri indulcitor pudra
    • 450-500 gr faina
    • un praf de sare
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru umplutura:
    • 500 gr visine
    • 300 gr zmeura
    • 5 linguri indulcitor pudra
    • 1 plic indulcitor cu vanilie
    • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita. Puneti visinele cu indulcitorul intr-o cratita si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati zmeura, amestecati. Dizolvati amidonul cu 5-6 linguri de apa rece, il turnati peste fructe. Adaugati si indulcitorul cu vanilie, amestecati continuu pana se ingroasa umplutura. O dati deoparte si o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cuburi, ouale si sana. Le amestecati putin, apoi adaugati sarea, indulcitorul si vanilia. Cerneti faina, o incorporati treptat si framantati pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute. Dupa acest timp, il scoateti de la rece si il impartiti in 3 bucati. Umplutura tot in 3 o impartiti. Presarati putin faina pe masa de lucru. Luati prima bucata de aluat, il intindeti intr-un dreptunghi subtire. Puneti pe o margine 1/3 din umplutura, pe lungime, apoi rulati usor, iar lateralele le bagati in interior. La fel procedati si cu celelalte doua. Asezati strudelele pe o tava cu hartie de copt. Le dati cu un penson, pentru a indeparta faina de pe ele. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos strudelele. Le scoateti cand sunt gata, le lasati la racorit. Le pudrati cu putin indulcitor, apoi le portionati si serviti.

Se poate servi cald, dar si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu visine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec pufos din albusuri

Postat de Oana

Desert chec pufos din albusuri

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face! Mixeaza albusurile cu putina sare....

Citeste continuarea

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2020, 21:02
Bun!
la 25.07.2020, 21:17
la 25.07.2020, 21:43
Cat de bun e, indiferent de umplutura!
la 25.07.2020, 22:14
Bună, așa acrișoară, cu vișine...
la 25.07.2020, 22:20

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking