Desert tarta cu caise

Postat de RODIMUR in Prajituri
7 Iul 2017 | 16643 vizualizari
Desert tarta cu caise

Tartele cu fructe sunt preferatele începutului de vară, pentru gustul lor deosebit și pentru că sunt pufoase și răcoroase. Din ingredientele de mai jos am făcut o tartă micuță, într-o formă cu pereți detașabili, cu diametrul de 16 cm și înălțimea de 6,5 cm. Dacă doriți să faceți o cantitate mai mare, măriți corespunzător cantitățile ingredientelor.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 4 linguri încărcate de făină
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ulei pentru uns tava
  • 10-12 caise
  • zahăr tos fin pentru caise

Mod de preparare

Caisele se spală, se scurg de apă, se taie în sferturi, se presară cu zahăr și se lasă cel puțin jumătate de oră, ca să elibereze siropul.

Se mixează albușurile până încep să crească și atunci se adaugă, pe rând, cele patru linguri de zahăr și vanilia. Când albușurile au consistența unei compoziții pentru bezele, se adaugă, unul câte unul gălbenușurile, mixând mereu.

Se adaugă apoi făina, în care s-a amestecat praful de copt, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Se rade coaja de la o jumătate de lămâie și apoi se încorporează încet, odată cu cele două linguri de ulei.

Se unge cu ulei o formă rotundă cu pereți detașabili (cu un diametru de 16 cm) după care se toarnă o jumătate din compoziția de blat și se așază sferturile de caise, de jur împrejur, ca o coroniță și în mijloc, ca o floare.

Restul de compoziție se toarnă peste caise, având grijă sa fie distribuită uniform.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit și se lasă până ce blatul începe să se întărească. Atunci se scoate tava și se aranjează la fel, cel de-al doilea rând de sferturi de caise, după care se dă înapoi la cuptor, unde se mai lasă până ce tarta se rumenește bine și la testul cu scobitoarea se verifică faptul că s-a copt.

Se scoate tava din cuptor, se pudrează cu zahăr pudră și se lasă să se răcească, înainte de a fi tăiată ca un tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece, faina, praful de copt si sare. Amestecati cu mana, apoi adaugati oul si vanilia. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Presarati faina pe masa de...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de CameliaComan

Desert tarta cu mere

Mod de preparare: Crusta: Intr-un bol mare punem faina, sarea si zaharul pudra. Amestecam cu o lingura. Adaugam untul pe care il incorporam in amestecul de faina doar cu ajutorul degetelor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2017, 22:13
la 07.07.2017, 22:17
Mulțumesc frumos, Motănel! Ești mereu susținătorul nostru!
la 07.07.2017, 22:21
Vreau si eu o portie, mi-am lacuit si unghiile....
la 07.07.2017, 22:23
Pentru tine, Leoaico, oricând și oricum, chiar și fără unghii lăcuite!
la 07.07.2017, 22:36

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking