Desert strudel de post cu mere de vara

Postat de Valclaudia in Dulciuri
4 Aug 2018 | 2919 vizualizari
Desert strudel de post cu mere de vara

Am pornit de la reteta postata de d-na Rodica (careia doresc sa ii multumesc pentru inspiratie) insa pe parcurs tot cum am vrut eu am facut :)) adica am zapacit de tot cantitatile initiale pentru ca voiam si unul cu rahat pentru mofturosi....

Ingrediente

Umplutura:

  • cca 2 kg mere de vara
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri gris

Aluatul:

  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr. zahar tos
  • 2 cuburi de drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1 sticluta esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra

Siropul:

  • 3 linguri de zahar
  • 60 ml apa

Mod de preparare

Merele se spala bine si se curata de stricaciuni, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 200 gr. zahar tos si doua plicuri zahar vanilat.

Cand scade sucul lasat de mere, se da cratita deoparte de pe foc si se presara putin gris, apoi se amesteca bine.

Pentru aluat am zdrobit drojdia intre degete intr-un vas incapator, am adaugat sarea, apa calduta, zaharul, mirodeniile si faina.

Am framantat cu mana aluatul, apoi la final, pentru a-l ajuta sa se desprinda de maini am picurat in fir subtire uleiul si am continuat framantarea pana am obtinut un aluat elastic care nu se mai lipea de maini.

Am acoperit aluatul cu un prosop curat de bucatarie si l-am lasat doua ore la dospit.

Am preincalzit cuptorul la 185 grade Celsius.

Am tapetat o tava mare cu pereti inalti cu hartie de copt.

Aluatul l-am impartit in 3 parti egale.

Am intins prima parte de aluat pe masa de lucru infainata, am repartizat jumatate din cantitatea de mere calite, am nivelat merele cu un cutit cu lama lunga, apoi am mai presarat o mana de gris peste mere.

Am rulat strans strudelul si l-am asezat in tava.

La fel am procedat si cu cea de-a doua parte de aluat si am asezat strudelul in tava, lipit de marginea opusa primului.

Peste partea de aluat ramasa, dupa ce a fost intinsa pe masa de lucru, am asezat din loc in loc bucatele de rahat. Am rulat strans aluatul si l-am asezat intre cele doua cu mere.

Am dat tava la cuptor pentru o ora.

Cand strudelele au fost coapte suficient, am scos tava din cuptor si le-am uns cu siropul format din 3 linguri de zahar si 60 ml apa lasate la foc mic pana la topirea cristalelor de zahar.

Am lasat sa se raceasca in tava, apoi am presarat zahar pudra, am portionat si am servit...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel de post cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Gomboti ( galuste cu prune )

Postat de Ina

Gomboti ( galuste cu prune )

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2018, 20:40
Ce bine arata si ce bun trebuie sa fie...!
la 04.08.2018, 21:08
Yammi, Foarte apetisant. Am si eu farfurie ca a ta. Imi place mult.
la 04.08.2018, 21:17
bun bun
la 04.08.2018, 21:33
Vreau si eu o portie, te rog!
la 04.08.2018, 22:22
Arata taaaare bine!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking