Desert strudele cu branza, stafide si piersici

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
7 Mar 2018 | 6791 vizualizari
Desert strudele cu branza, stafide si piersici

Cand cei din familie au chef de ceva bun cu branza, sunteti salvati daca aveti niste foi de placinta prin congelator, ca imediat le puteti face pofta. Ai mei sunt innebuniti dupa dulciurile cu branza dulce, pot sa le fac in fiecare zi ceva care sa contina branza. De aceasta data am profitat de foile de placinta cumparate si mi-am facut si munca mai usoara, recunosc 😊😊😊.

Ingrediente

  • 750 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 3 lingura smantana
  • 1 lingura faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite vanilie
  • 100 gr stafide
  • 3-4 jumatati de piersica din compot
  • 12 foi de placinta decongelate
  • ulei pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine. Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut.

Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete. Le adaugati in branza, puneti si stafidele, coaja rasa de lamaie, amestecati cu o paleta. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.

Faceti fiecare strudel din 4 foi. Asezati prima foaie pe masa de lucru, o ungeti cu putin ulei, iar foaie, iar o ungeti cu ulei, foaie, ungeti cu ulei si iar foaie. Puneti branza din primul bol, pe margine, pe latimea foilor. Incepeti si rulati strans, iar la final bagati marginile de pe lateral in interior. Procedati la fel si cu celelalte doua strudele.

Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bateti oul spuma si le ungeti cu ajutorul unui penson.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi le pudrati cu zahar.

Serviti daca va este pofta, atunci fierbinte! Cand sunt putin caldute, le inveliti cu folie alimentara sa nu se intareasca.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudele cu branza, stafide si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola È™i-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Somloi by Ina

Postat de Constelatialeu

Somloi by Ina

Mai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm. Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam...

Citeste continuarea

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Blatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2018, 19:32
Delicioase!
la 07.03.2018, 19:38
Ce buneeee!
la 07.03.2018, 19:39
bune bune
la 07.03.2018, 19:44
Delicioase!
la 07.03.2018, 19:55
am o poftaaaaa......., cred ca-mi dai sa gust si eu putin, nu-i asa?

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking