Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67 in Dulciuri
24 Mai 2017 | 3412 vizualizari
Desert sufleu de branza cu capsuni

Un desert rapid, ușor și tare bun.

Ingrediente

  • Compoziție:
  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă medii
  • 125 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 linguri pesmet
  • un praf sare
  • 8 căpșuni mari
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingură zahăr pudră pentru tapetat
  • Decor:
  • 250 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • figurine de ciocolată neagră
  • fulgi de ciocolată albă

Mod de preparare

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența.

Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după coacere. Și bine am făcut! :)

Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul și vom obține o bezea fermă.

Adăugăm, treptat, bezeaua peste compoziția de brânză și omogenizăm, amestecând ușor cu o spatulă, pentru a obține o compoziție aerată.

Ungem pereții formei de copt cu unt și îi pudrăm cu zahăr din belșug, pentru a se desprinde ușor preparatul după coacere.

Întindem compoziția în forma de copt, o nivelăm și înfigem căpșunile din loc in loc.

Coacem sufleul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.

Între timp, preparăm pe foc un jeleu de căpșuni cu care vom servi sufleul.

Trecem căpșunile prin blender, le amestecăm cu zahărul si le fierbem pentru 7-8 minute, apoi le trecem prin sită pentru a obține o pastă mai fină.

După ce scoatem sufleul din cuptor, îl lăsăm în formă câteva minute, să se tempereze ușor, apoi îl răsturnăm pe platou și îl decorăm cu jeleu, căpșuni și figurine de ciocolată.

Dacă se dorește un jeleu lucios și ferm, se poate adăuga puțină gelatină, 5 g, nu mai mult.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert sufleu de branza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Basbousa

Postat de RuxyRux

Basbousa

Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta...

Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de Jymy

Branzoaice

Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2017, 10:25
e foarte frumos!
la 24.05.2017, 10:29
la 24.05.2017, 10:32
wow,wow wow
la 24.05.2017, 10:43
Meri
la 24.05.2017, 10:47
Adele

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking