Ingrediente
- Blat:
- 200 gr biscuiti macinati
- 100 gr unt
- Sos caramel:
- 200 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml apa
- 50 gr unt
- praf de sare
- alte ingrediente:
- 5-6 banane intregi
- 400 ml frisca
Mod de preparare
Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider.
Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar atunci. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, la final adaugam frisca lichida si amestecam din nou. Lasam sa fiarba 1 min si turnam sosul intr-un bol si lasam la racit.
Asamblare: Peste blatul de biscuiti punem sosul caramel, apoi punem bananele decojite intregi, iar deasupra frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Banoffee" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|