Desert tarta Banoffee

Postat de Dea_Dea in Prajituri
7 Ian 2018 | 6366 vizualizari
Desert tarta Banoffee

Daca va plac bananele, caramelul si frisca atunci asta e perfecta.

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti macinati
  • 100 gr unt
  • Sos caramel:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 50 gr unt
  • praf de sare
  • alte ingrediente:
  • 5-6 banane intregi
  • 400 ml frisca

Mod de preparare

Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider.

Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar atunci. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, la final adaugam frisca lichida si amestecam din nou. Lasam sa fiarba 1 min si turnam sosul intr-un bol si lasam la racit.

Asamblare: Peste blatul de biscuiti punem sosul caramel, apoi punem bananele decojite intregi, iar deasupra frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Banoffee" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu morcov si glazura de cacao

Postat de mirela0911

Prajitura cu morcov si glazura de cacao

Se curata morcovii, se spala si se taie in bucatele mai mici. Se pun in blender, se adauga ouale si uleiul. Se porneste blenderul si se lasa cca 5 minute, pana se obtine o compozitie cremoasa si...

Citeste continuarea

Prajitura cu morcov

Postat de Sim0naWorld

Prajitura cu morcov

Morcovii i-am curatat si i-am dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Faina am amestecat-o cu praful de copt si scortiosoara. Ouale le-am mixat putin impreuna cu zaharul, apoi am adaugat uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2018, 17:02
Un deliciu!
la 07.01.2018, 17:22
la 07.01.2018, 18:16
la 07.01.2018, 18:40
ce bine arata!
la 07.01.2018, 18:55
Ce super arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking