Desert tarta CorinutaClem......

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
25 Feb 2018 | 2591 vizualizari
Desert tarta CorinutaClem......

M-am inspirat de la Corinuta, aia de la Nemtia.....dar am bagat un ou in plus......mi-am zis ca merge si niste frisca.......cu alte cuvinte, de la ea mai mult, de la mine un plus si uite tarta gata.....:D

Ingrediente

  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon Dr. Oetker
  • Aluat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 340 g faina
  • Pentru servit
  • frisca din smantana dulce

Mod de preparare

Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem castronul de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la rece crema. Cand crema este rece ne apucam de aluat.

Aluat : Intr-un castorn punem ouale, zaharul, amestecam bine, apoi adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam si pragul de sare, praful de copt si faina, putin cate putin, amestecam bine pana obtinem un aluat nu tare, care nu se mai lipeste de maini. Am folosit o tava de ceramica rotunda, cu diametrul de 28 cm. Aluatul l-am impartit in doua, o parte mai mare pe care am intins-o pe hartie de copt si am asezat-o in tava de tarta, am intepat cu furculita din loc in loc. Din restul de aluat am decupat niste floricele. Am turnat crema racita in tava de tarta, am nivelat si apoi am asezat deasupra floricele de aluat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min. Cand incepe sa se rumeneasca pe margini este gata. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o portionam si o servim cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta CorinutaClem......" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand...

Citeste continuarea

Cozonac pufos cu mac

Postat de reisnaor_2006

Cozonac pufos cu mac

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2018, 16:29
Vreau si eu....
la 25.02.2018, 17:03
As gusta si eu !
la 25.02.2018, 17:10
buna buna
la 25.02.2018, 17:14
Ce ma bucur ca ai incercat-o! Sper ca v-a plăcut !
la 25.02.2018, 17:37
Imi place ca e cu crema acrisoara!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking