Desert tarta CorinutaClem......

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
25 Feb 2018 | 2576 vizualizari
Desert tarta CorinutaClem......

M-am inspirat de la Corinuta, aia de la Nemtia.....dar am bagat un ou in plus......mi-am zis ca merge si niste frisca.......cu alte cuvinte, de la ea mai mult, de la mine un plus si uite tarta gata.....:D

Ingrediente

  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon Dr. Oetker
  • Aluat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 340 g faina
  • Pentru servit
  • frisca din smantana dulce

Mod de preparare

Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem castronul de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la rece crema. Cand crema este rece ne apucam de aluat.

Aluat : Intr-un castorn punem ouale, zaharul, amestecam bine, apoi adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam si pragul de sare, praful de copt si faina, putin cate putin, amestecam bine pana obtinem un aluat nu tare, care nu se mai lipeste de maini. Am folosit o tava de ceramica rotunda, cu diametrul de 28 cm. Aluatul l-am impartit in doua, o parte mai mare pe care am intins-o pe hartie de copt si am asezat-o in tava de tarta, am intepat cu furculita din loc in loc. Din restul de aluat am decupat niste floricele. Am turnat crema racita in tava de tarta, am nivelat si apoi am asezat deasupra floricele de aluat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min. Cand incepe sa se rumeneasca pe margini este gata. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o portionam si o servim cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta CorinutaClem......" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de gicuta69

Desert placinta frageda cu dovleac

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana...

Citeste continuarea

Prajitura Cu Prune

Postat de Meea

Prajitura Cu Prune

Pentru inceput, spalam si taiem pe jumatate prunele, urmand ca apoi sa scoatem samburii.  Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si cele 14 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2018, 16:29
Vreau si eu....
la 25.02.2018, 17:03
As gusta si eu !
la 25.02.2018, 17:10
buna buna
la 25.02.2018, 17:14
Ce ma bucur ca ai incercat-o! Sper ca v-a plăcut !
la 25.02.2018, 17:37
Imi place ca e cu crema acrisoara!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking